Portal 072info

Mamić: Iz BiH vodim Dinamo, neću otići iz kluba do smrti

Zdravko Mamić, koji trenutno živi u Međugorju, u razgovoru za RTL rekao je da iz BiH vodi Dinamo Zagreb, te da neće otići iz kluba do smrti.

Mamić je nepravomoćnom presudom u Osijeku osuđen je na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz kluba putem transfera igrača, a nakon izricanja presude došao je u BiH, te tvrdi da je nevin i da je sve montirano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trenutno živi u Villi Regina u Međugorju, gdje je dočekao pravomoćno rješenje institucija BiH da nema uvjeta za njegovo izručenje u sklopu druge optužnice koja je potvrđena u Hrvatskoj.

“Živim dan po dan, ne razmišljam o tome da ću se vratiti kući. Ponašam se kao da ću doživotno ostati ovdje. Ako se dogodi dan kada ću biti slobodan, bit ću sretan jer meni je mjesto uz moju obitelj. U Dinamo sam došao kao klinac, tu sam 49 godina i nikada neću otići, na ovaj ili onaj način”, rekao je Mamić za RTL, dodavši:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Od 2015. nisam u nikakvoj izvršnoj funkciji, ne mogu ništa potpisati i ne mogu formalno odlučivati. U svakodnevnoj sam komunikaciji s Upravom kluba i zaposlenicima i jako se uvažava ono što ja imam reći. Mi kao što smo nekad radili radimo i danas, ništa se nije promijenilo. Bilo bi iluzorno da ima netko veći od Barišića, mi komuniciramo preko mailova, telefona i videopoziva, malo da se vidimo uživo. Kako vrijeme ide, mislim da ćemo još bolje usavršit komunikaciju na svjetski način. Bio sam i ostao prvi operativac Dinama”.

Na pitanje ko je zaslužan za uspjeh u Ligi prvaka, odgovorio je:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ja sam malo dodao gas, ali igrači su zaslužni, Bjelica je bio šlag na tortu ove priče. Sve sam podredio rezultatu, dao sam gas, doveo sam Bjelicu i dao mu ovlasti u dovođenju igrača koji sam ja naravno doveo, ali njegova je bila zadnja. Deset puta je plaćeniji od mog brata Zorana i najplaćeniji u povijesti od trenera u Dinamu.”

Osvrnuo se i na poraz od Hajduka u derbiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Poraz me od Hajduka dovodi do duševne boli. Hajduk je naš najveći sportski rival, da ne kažem i neprijatelj zadnjih godina. Oni se stalno hrane na zločestoći i bezobrazluku prema HNS-u i reprezentaciji, a najbolje te ljude držite umirene kad ih pobjeđujete, ne smijete im dati da vas pobijede. Ne bi mi bilo teško da ovaj Hajduk nije tri puta lošiji od Dinama”, kazao je Mamić.

Podijelite članak
  • 31
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME