Mamić: Rashodavani policajac i balavica destabiliziraju Dinamo, izbacite ih naglavačke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa nastanjen u Bosni i Hercegovini, održao je danas u Mostaru konferenciju za medije na kojoj je govorio o previranjima u zagrebačkom Dinamu.

Optužio je Krešimira Antolića da želi preuzeti i destabilizirati klub. Nazvao ga je rashodovanim policajcem, a njegovu djevojku koja je direktorica PR-a – balavicom.

Antolića je prije nekoliko dana Skupština kluba smijenila iz Upravnog obora, ali je odluku odbio provesti Izvršni odbor, što su mediji u Hrvatskoj okarakterizirali kao Mamićev poraz.

– Antolić je po zanimanju policajac. Policajac kojeg je hrvatska policija eliminirala iz svojih redova. Moj brat i ja koji smo u jednom trenutku vodili Dinamo operativno, humani i dobri, a često dobri i humani ispadnu budale, tu zmiju smo stavili u Dinamova njedra.

– Ta zmija je malo pomalo, na svoj način, iskoristila da infiltrira svoju hobotnicu. Između ostalog, danas je zaposlio brata koji je suspektne poslovne prošlosti. Ima običnu srednju upravnu školu i kao takav nije kvalificiran da bude direktor Dinamove kuhinje, preduzeća Plavi korner koji vrši ugostiteljske usluge na Maksimiru. Doveo je i tri policajca sa sobom jer mu treba “dugo uho” – poručio je Mamić.

– Živi sa djevojkom koja je glasnogovornica kluba. On joj je osigurao da bude direktorica našeg PR-a. Osigurao joj je da bude u premijama fudbalske ekipe. Kad se naši dečki bore i Iva Cigrovskij prima premije za ostvarene rezultate.

Mamić je poručio uposlenicima da Antolića i njegove poslušnike naglavačke izbace iz Dinama.

Faktor