Manchester City ima najvredniju ekipu na svijetu, strmoglavi pad Barcelone

Screenshot 2 32
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Engleski klub Manchester City prema podacima portala Transfermarkt trenutno je najvrednij tim na svijetu, a ogroman pad bilježi Barcelona koja je trenutno na desetoj poziciji.

Trenutna vrijednost Manchester Cityja prema podacima pomenutog portala je 1,04 milijardi eura, dok je na drugom mjestu PSG s ukupnom vrijednošću igrača od 997,75 miliona eura.

U prvih pet timova su još Manchester United (937,25 miliona eura), Chelsea (882,5 miliona eura) i Liverpool (879,5 miliona eura).

Ogroman pad vrijednosti tima, očekivano, doživjela je Barcelona, koja trenutno vrijedi nešto više od 676 miliona eura i nalazi se na desetom mjestu.

Podaci portala Transfermarkt
Podaci portala Transfermarkt

Bayern je s vrijednošću tima od 852,4 miliona eura na šestom mjestu, sedmi je Real Madrid s procijenjenom vrijednosti 783,5 miliona eura, a osmi i deveti su Atletico Madrid i Tottenham s vrijednošću od 755,2 miliona eura i 692 miliona eura.

S obzirom na renome, na izuzetno lošoj poziciji je i Juventus s procijenjenom vrijednošću od 640,4 miliona eura, a u prvih 20 su još: Inter, Borussia Dortmund, Leicester, Arsenal, Napoli, Leipzig, Milan, Everton i Sevilla.