AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Načelnik sarajevske Općine Centar, one koja je u nekom ranijem periodu vrijedila kao 10 drugih, Srđan Mandić, koji je u slobodno vrijeme i potpredsjednik Naše stranke, jednom čestitkom digao je veliku prašinu.

Mandić je, čestitajući izbor novoj gradonačelnici glavnog grada, drugarici iz partnerskog SDP-a Benjamini Karić, uz emotikon srca napisao kako je Sarajevo ponovo slobodan grad.
Nakon prvog vala kritika Mandić je u novoj objavi na Facebooku naslovljenoj “Od koga ili čega je danas Sarajevo oslobođeno?”, nastojao pojasniti šta je želio reći.

Sarajevo je ponovo slobodan grad❤️ Čestitam našoj gradonačelnici, gospođi Karić. Čestitam mojoj i našoj Anji Margetić i mom drugu i saborcu Harisu Bašiću. Idemo dalje, zajedno🖐️

Objavljuje Srđan MandićČetvrtak, 8. travnja 2021.

“Ako se prisjetimo načina na koji je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka izabran, a što je jasno prezentirano u snimku koji je objavio načelnik Općine Novi Grad, gospodin Efendić, u kojem se Asim Sarajlić hvali kako su, poput likova iz ‘Kuma’, oteli građankama i građanima slobodu i demokratiju, potpuno je jasno od koga je Sarajevo danas oslobođeno. Oslobođeno je od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika. Oslobođen je od nesposobne i korumpirane vlasti koja je pravila viceve i izvrgavala ruglu antifašističku tekovinu na koju smo svi ponosni”, napisao je načelnik.

Mandićevo oslobađanje Sarajeva rezultiralo je pozivom na izvinjenje iz sarajevske organizacije SDA.

KO SDA:
Pozivamo Srđana Mandića da se izvini građanima Sarajeva

Pozivamo Srđana Mandića, načelnika općine Centar, da…

Objavljuje SDA – Stranka Demokratske Akcije SarajevoČetvrtak, 8. travnja 2021.

“Pozivamo Srđana Mandića, načelnika Općine Centar, da se izvini građanima Sarajeva zbog novih uvredljivih izjava, ovaj put da je ‘Sarajevo ponovo slobodan grad’, a povodom izbora gradonačelnice Sarajeva. Reakcije zgroženih građana Sarajeva najbolje oslikavaju u kojoj mjeri je Mandićeva izjava povrijedila njihove osjećaje. Pozivamo Mandića da se oslobodi stalne netrpeljivosti koju u svojim izjavama pokazuje prema većini građana Sarajeva te da se okrene radu i projektima u svojoj lokalnoj zajednici”, kazali su oni.

Nikakve velike riječi, kao ni uvrede kojima je nažalost sklon, a koje pokazuje otkad je postao načelnik, neće prikriti niti zamaskirati njegov nerad, dodali su oni.

“Svoju energiju i vrijeme bi, umjesto u bjesomučno i besmisleno pisanje i komentarisanje po Facebooku i društvenim mrežama, morao usmjeriti u rad i obećane projekte za lokalnu zajednicu za koju je izabran”, kazali su iz SDA.