Maradonina aukcija doživjela fijasko, prikupljena mizerna cifra za vraćanje dugova

Screenshot 8 29
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona umro je 25. novembra 2020. godine, a nešto više od godinu dana kasnije, argentinsko pravosuđe htjelo je podmiriti dugove pokojne legende te organizovalo aukciju s Maradoninim dragocjenostima i memorabilijima.

Ipak, akucija je doživjela pravi fijasko, jer kuća koju je Maradona kupio roditeljima ostala je bez kupaca, kao i njegova dva BMW-a i stan uz more.

Prema riječima organizatora, na aukciju se prijavilo više od 1.500 ponuđača iz cijelog svijeta. Sveukupno je, međutim, na trosatnoj aukciji prikupljeno samo oko 26.000 dolara (23.000 eura).

Maradonini suveniri, procijenjeni na oko 1,4 miliona dolara, ostale su neprodati.

Najveća cijena postignuta je za sliku “Između Fiorita i neba”, koju je naslikao umjetnik Lu Sedova i koštala je 2.150 dolara. Na drugom mjestu našla se fotografija nogometaša s bivšim šefom kubanske države Fidelom Castrom, koja je pripala ponuđaču iz Dubaija za 1.600 dolara.

Sud sada mora odlučiti što učiniti s nekretninama koje nisu prodane, a prema pisanju argetinskih medija, Maradona je ostavio oko 86 miliona eura duga.