71B258D3 50A2 4521 8DA3 82F9C7588844
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 28, 2021 @ 18:40
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Ceremonija dodjele Zlatne lopte bit će održana 29. novembra u Parizu, a španska Marca je otkrila ime nogometaša koji će biti proglašen za najboljeg na svijetu.

NER FIT

Ove godine nema apsolutnog favorita poput prošlih godina, te se ovoj prestižnoj nagradi nadaju Lionel Messi, Karim Benzema, Jorginho, Mohamed Salah… no Marca je došla do dokumenta koji pokazuje da će Zlatna lopta otići u ruke Roberta Lewandowskog.

Marca je objavila dokument na kojem je navodni poredak u glasanju za Zlatnu loptu, a pobjednik je Lewandowski sa 627 glasova.

Navodni poredak igrača za 2021. godinu
Navodni poredak igrača za 2021. godinu

Messi je na drugom mjestu, a Benzema na trećem. Potom slijede Salah, Jorginho, Kylian Mbappe, N’Golo Kante, Erling Haaland, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Gianluigi Donnarumma, Luka Modrić, Giorgio Chiellini, Harry Kane, Bruno Fernandes, Ruben Dias, Romelu Lukaku, Pedri, Neymar i Riyad Mahrez.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zanimljivo, Marca je 2018. godine objavila također spisak dobitnika Zlatne lopte prije zvanične objave.

Dokument iz 2018. koji se ispostavio tačnim
Dokument iz 2018. koji se ispostavio tačnim

Taj dokument se ispostavio tačnim s obzirom da je Modrić proglašen najboljim igračem svijeta, a tačan je bio i broj bodova koji je dobio (753), baš kao i ostalim igračima na tom dokumentu.

Vidjet ćemo da li je i ovaj put u pitanju tačan dokument, a ako bude tako Poljak će prvi put u karijeri dobiti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

LIDER