Marijana Mikulić: Da bi zagrlio majku u BiH moraš imati bh. pasoš, hrvatski se ne pika

Glumica Marijana Mikulić, koja je rođena u Mostaru a živi u Zagrebu, požalila se na svom Instagram profilu zbog situacije koja je nastala oko prelaska granice između Hrvatske i BiH. Naime, Marijana je planirala posjetiti majku za 60. rođendan, ali kako trenutno stvari stoje, to neće biti moguće.

– Da bi zagrlio majku u BiH moraš imati bosansku putovnicu, hrvatske se ne pikaju. Moja majka za dva dana, slavi okrugli 60. rođendan. Negdje prije dvije sedmice krenulo je k tome da će se granice otvoriti za dije sedmice (dakle sad nekad), a meni se odmah sve lampice upalile – možda ćemo moći do nje i iznenaditi je za rođendan –  započela je Marijana tekst ispod kolaža zajedničkih fotografija s majkom.  

Pratila je situaciju, međutim, kad je saznala da se izolacija ukida samo za osobe koje imaju pasoš BiH, Marijana je ostala razočarana.

Marijana objavila kolaž slika s majkom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baMarijana objavila kolaž slika s majkom

– Samo oni koji imaju BiH putovnicu mogu prelaziti nesmetano granicu. Mi koji smo odozdo, a nismo više prijavljeni u BiH i nemamo bh. dokumente, ne možemo ući u BiH!! Zašto?? Pa jesu otvorene granice ili nisu? Zar posjedovanje BiH pasoša štiti od dobivanja korone i prenošenja iste – zapitala se glumica.

Potom je još napisala na Instagramu:

– Znači, one koje imjau bosansku putovnicu mogu zagrliti svoju majku a ja ne mogu? Nemam prvo na to? Ko to ima pravo donijeti takvu odluku? Ima li ijedne pore, ijednog prava u koje nam neće politika uvući ruke?! Koliko koštaju moje suze danas? Ko to može platiti? I zašto? Može li mi neko odgovoriti.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE