77
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 29, 2021 @ 9:05
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Multimedijalna umjetnica svjetskog glasa Marina Abramović pred svoj 75. rođendana  30. novembra dala je  intervjuu za “The Guardian”.

Govorila je  vezi s  Ulajem (Ulay), za kojeg kaže da je bio ljubavlju njenog života.

–  Bilo je strašno – izgubila sam. Bila sam nevjerovatno ljuta. Ali onda sam jednog dana otvorila oči i rekla: “U redu, izgubila sam. Šta je sljedeće?”. Potom je uslijedio oprost. Preminuo je 2020. i imali smo ovu divnu posljednju godinu njegovog života kad smo se zapravo sprijateljili. Bio je to predivan osjećaj, jer je ljutnja otrovna, ne samo za drugu osobu nego i za vas same. Sada se sjećam Ulaja s nježnošću –  kazala je o pokojnom umjetniku.

Danas ima 21 godinu mlađeg dečka, s kojim uživa u seksu.

– Seks mi je veoma važan. Uvijek je bio! Mnogi ljudi misle da poslije menopauze ženama više nije do seksa. A za mene je seks poslije menopauze postao još bolji, jer se ne moraš brinuti o neželjenoj trudnoći. Sada imam dečka koji je mlađi od mene 21 godinu. I to je fantastično! Nemam apsolutno nikakav problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. To me čini sretnom. Seks vidim kao neophodnu životnu ravnotežu, uz dobru hranu, humor i radost – rekla je Marina.

LIDER