Marina tražila na Googleu ulicu, pa ugledala rođenog oca za volanom, koji je preminuo 2021

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Marina Đorđević iz Velike Plane u Srbiji pretraživala je na aplikaciji “Google Maps” jednu lokaciju u svom gradu, ali kad je vidjela snimak koji je zabilježio satelit ostala je u šoku!

Marina tvrdi da je Google na ulici “uhvatio” njenog pokojnog oca kako u automobilu prolazi ulicom koju je tražila.

– Moj otac je preminuo prije dvije godine i bukvalno sam bila oduševljena kad sam vidjela da ga je Google maps snimio 2014. godine u njegovoj “plavoj ptici”. Tako je on zvao svoju Ford Fiestu – počinje priču Marina.

Kaže da su je preplavile emocije kad je vidjela očev automobil kako “jezdi” Planom jer ju je podsjetilo na to koliko je njen otac volio taj auto i koliko je uspomena veže za njega.

– On je obožavao taj auto. Zato ga je i nazvao “službena plava ptica”. To je značilo da njome može na pecanje, na vikendicu, na sva ona manje pristupačna mjesta novijem automobilu, kojeg je imao. Vozio je službeni automobil pošto je bio šef farme u mjestu udaljenom oko 50 kilometara od Velike Plane pa je svakodnevno putovao – kaže Marina.

Ipak ova stara Fiesta imala je posebno mjesto u životu Marininog oca jer je njom čak i materijal za vikendice prenosio.

– Taj automobil je prenio i potrepštine za voćnjak. Bila je to bukvalno mala pokretna radionica mog oca – zaključila je Marina.

Tako je djevojka iz Velike Plane, koja je izgubila oca 2021. godine, uspjela zahvaljujući Googleu bar na trenutak da evocira uspomene i prisjeti se kako je izgledala svakodnevica njihovog porodičnog života.