Mark Zuckerberg iskritikovan u novom Timeu: Želite li obrisati Facebook?

Screenshot 6 12
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Časopis Time je na naslovnici oktobarskog broja objavio Marka Zuckerberga usljed tvrdnji da Facebook šteti djeci i mladima te stavlja profit iznad sigurnosti korisnika. Preko Zuckerbergovih usta i nosa postavljeno je pitanje “Želite li obrisati Facebook?” te dvije opcije, jedna za poništavanje zahtjeva, a druga za brisanje profila.

Naslov teksta koji govori o Zuckerbergu je “Kako je Facebook napravio problem tako što je uništio tim koji je ljude stavljao ispred profita?”. Članak opširno govori o odlukama velike kompanije da odstrani članove tima koji su se borili protiv dezinformacija i mržnje.

ČITAJ JOŠ:  Ako vam zdravlje nije dovoljna motivacija, mislite na ljepotu: Zbog šećera smo deblji, stariji, ružniji i bolesniji

Facebook je početkom decembra 2020. raspustio tim uposlenika, što je rezultiralo time da je bivša uposlenica Frances Haugen u CBS-ovoj emisiji “60 Minutes” ispričala kako spomenuta kompanija potiče govor mržnje i podjele kako bi ostvarila veću zaradu.

Korisnici Twittera su vrlo brzo iskoristili priliku da podsjete na staro izdanje časopisa, objavljeno 2010. godine, kada je Zuckerberg proglašen osobom godine. Uz to su iskoristili već popularnu šaljivu usporedbu s društvenih mreža “Kako je počelo, a kako sada ide”.

ČITAJ JOŠ:  Zakerberg izgubio više od 70 milijardi dolara
GODISNJICA
MARKETING