Portal 072info

Marković razriješen: Željko Tica novi urednik na FTV-u

Na vlastiti zahtjev, Aleksandar Marković razriješen je s pozicije vršioca dužnosti urednika redakcije Informativnog programa Federalne televizije.Poslovodni odbor RTVFBiH zahvalio se uredniku Markoviću na radu, rezultatima i zalaganju koje je iskazao obavljajući ovaj posao, prenosi novinska agencija Patria.

Na mjesto novog vršioca dužnosti urednika Poslovodni odbor RTVFBiH imenovao je Željka Ticu, dok je za vršiteljicu dužnosti urednika Redakcijskog odsjeka DESK-a imenovana Amra Zaklan.

Željko Tica na Federalnoj televiziji radi od njenog osnivanja, 2001. godine, a novinarskim poslom počeo se baviti 1999. godine.

Od juna 2007. godine, uz reporterske poslove, radi kao jedan od urednika centralne informativne emisije Dnevnik 2, a od 2010. do 2012. obavljao je i dužnost urednika Informativnog programa Federalne televizije.

Amra Zaklan radi na Federalnoj televiziji od 2007. godine, a od 2008. u Informativnom programu obavlja novinarske, voditeljske i uredničke poslove u svim dnevnim informativnim emisijama. Već dvije godine uređuje centralnu informativnu emisiju Dnevnik 2, saopćio je Poslovodni odbor RTVFBiH.

Marković je imenovan prije četiri mjeseca, nakon što je direktor FTV-a Džemal Šabić smijenio dotadašnjeg urednika Avdu Avdića koji se na čelu informativnog programa FTV-a nalazio od maja 2012. godine. 

nap.ba

Podijelite članak