Martina Mlinarević o kanabisovom ulju: Onaj kome nije trebalo pojma nema kroz šta prolaze oboljeli od raka i MS

Screenshot 6 27
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević osvrnula se na Twitteru na upotrebu kanabisovog ulja u medicinske svrhe.

Podsjetimo, u jutrošnjoj velikoj policijskoj akciji, koju sprovodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, privedeno je osam osoba među kojima je i biznismen Gordan Memija koji se sumnjiči za “prodaju kanabisovog ulja”.

Mlinarević poručuje da onaj kome nije trebalo kanabisovo ulje “pojma nema” šta prolaze ljudi kojima je potrebno u liječenju karcinoma i multiple skleroze.

U Češkoj Republici je još 2013. godine na snagu stupio zakon koji dopušta pribavljanje kanabisa u medicinske svrhe, a kako bi se izbjegla zloupotreba, kanabis se može nabaviti samo na liječnički elektronički recept radi ublažavanja simptoma bolesti kao što su rak, Parkinsonova bolest, psorijaza, multipla skleroza.

Podsjetimo, po naredbi Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici MUP-a tog kantona, uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, od jutros pretresaju nekoliko objekata u Visokom i Sarajevu. Pod policijskom obradom je nekoliko osoba, a najzvučnije ime je Gordan Memija koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo nezakonito posredovanje, a kako je objavio portal Istraga.ba u pitanju je prodaja kanabisovog ulja.

GODISNJICA
MARKETING