MASAKR U CETINJU: Borilović pet puta pogođen, još se ne zna ko ga je ubio

Podijelite vijest

Obdukcioni nalaz tijela masovnog ubice Vuka Borilovića (34) potvrdio je nezvanične informacije – zadobio je povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila.

Od čijeg metka je stradao – policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdiće istraga koja je u toku.

To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužilaštva Crne Gore u Podgorici, iz kog su za “Vijesti” objasnili da im još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi tijela deset Borilovićevih žrtava.

Obdukcioni nalaz tijela Borilovića dostavljen je tužitelici u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

Saslušano je više osoba

– Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nijesu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu – odgovorila je 19. avgusta rukovoditeljica i portparolka tog tužilaštva Lepa Medenica.

ČITAJ JOŠ:  Vlada odlučila: Umanjenje akciza na gorivo će iznositi 25 posto

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljici Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tokom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

ČITAJ JOŠ:  Vlada odlučila: Umanjenje akciza na gorivo će iznositi 25 posto

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Ubijeno deset osoba

Borilović je ubio i još dvije komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Prije nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živio sije smrt, ranio je još pet komšija – Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

ČITAJ JOŠ:  Vlada odlučila: Umanjenje akciza na gorivo će iznositi 25 posto

Na rasvjetljavanju činjenica o tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno deset, a ranjeno šest ljudi, radi i tamošnje Osnovno državno tužilaštvo.