Mašić: Konačno ćemo saznati ko je preko leđa građana ostvarivao ekstraprofit

Jučer je na prijedlog SDP-a BiH jednoglasno usvojen zaključak Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kojim se obavezuje Federalna uprava za inspekcijske poslove da javno objavljuje imena privrednih subjekata koji se ne pridržavaju odluke vlade o propisanim maržama za osnovne životne namirnice i naftne derivate. 

– Tako će se javno objavljivati ​​i visina propisanih novčanih kazni i drugih sankcija. Bit će interesantno saznati imena kompanija i trgovačkih lanaca koji su na jadu sopstvenog naroda nezakonito ostvarivali ekstra profit. Naredni korak je drastično povećanje novčanih kazni za ovu vrstu kriminala koji je ravan ratnom profiterstvu – objavio je Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na Facebooku.

Usvojeni zaključak
Usvojeni zaključak Foto: Facebook

Tekst usvojenog zaključka:

– Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH zadužuje Federalnu upravu za inspekcijske poslove da sedmično saopštava javnosti informacije o inspekcijskim nadzorima koji će sadržavati podatke o imenima privrednih subjekata koji su kršili odluke Vlade FBiH u vezi sa propisanim maržama za životne namirnice i naftne derivate, kao io visini izrečenih kazni prema Zakonu o kontroli cijena u FBiH. To se odnosi i na inspekcijske nadzore od 15.02.2022. do 09.03.2022. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE