Maske koje same ubijaju virus stigle u Hrvatsku

Maske koje same ubijaju virus stigle u Hrvatsku

Maske koje same ubijaju virus stiglesu i u Hrvatsku, te su od danas dostupne u prodaji.

Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji se efiikasno žele zaštititi od koronavirusa.

Maske su od danas u distribuciji preko Medike i uskoro bi trebale biti dostupne u apotekama. 

– Pojedinačna cijena je oko 10KM i nabavili smo 128.000 komada u ovoj pošiljci, no to je tek prva u nizu. Očekujemo još narudžbi, posebno, jer su nam se već javili iz Srbije, Mađarske, Austrije i Švicarke da su zainteresirani za kupovinu – pojašnjavaju iz tvrtke Rinigard koja je uvoznik za ove maske, piše 24sata.

Kažu kako će se cijena, ovisno o veličini narudžbi, vjerojatno mijenjati u budućnosti.

Maska se izgledom ne razlikuje od klasičnih hirurške maski za lice, no prilikom izrade u materijal su inkorporirali bakar oksid s antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Masku se može koristiti neograničeno, sve dok se fizički ne uništi ili ne polije vodom. Može se nositi i do tri sata, a potom je treba skinuti, odložiti na ravnu površinu i ostaviti 40 minuta kako bi svojstva materijala neutralizirala patogene.

Izraelski naučnici koji su je osmislili razvili su je temeljem tehnologije za izradu zavoja i druge vojne opreme, a specifičnost maske leži u činjenici kako se njezina učinkovitost ne smanjuje s vremenom. Koriste liječnicima, ali i svim ljudima koji se učinkovito žele zaštititi od koronavirusa.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica