AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
NER FIT

Nakon što je danas objavljena informacija kako SDA montira hapšenje Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, a koju je i sam podijelio na svom zvaničnom profilu na Facebooku, oštre su reakcije javnosti.

FIXGEHALT

-Kada je zenička #SDA u pitanju, sve je moguće… Znanje i pravda govore, dok neznanje i nepravda urliču – napisao je Kasumović.

Naime, brojni građani, masovno, baš kako je to bilo i na posljednjim izborima, pružaju podršku prvom čovjeku Zenice.

-“Izgleda zaboravili oni na koju tvrđavu bi udarili”, “Očito da su zaboravili, ali mi nismo zaboravili koga smo izabrali. Mi smo Fuad Kasumović, mi smo Zenica, što budu tražili to će i dobiti”, 

LIDER

“Samo sebi jamu kopaju. Znaju oni da su svi papiri za stanicu u redu i da tu nema greške. Nije Fudo učio škole po Kiseljaku i Š. Brijegu. Urednost papirologije je potvrdio i sam pravobranilac. SDA se sama ukopava u živo blato i 2022. će potonuti na dno”, samo su neki od komentara podrške zeničkom gradonačelniku. 

Inače, pokretanje postupka protiv Kasumovića odgovarao bi zeničkoj SDA jer bi tako bio onemogućen prijaviti se Centralnoj izbornoj komisiji za nadolazeće Opće izbore. Svjesni da im se bliži fijasko i na Kantonalnom nivou, kao i da bi kandidiranje Kasumovića na neku od funkcija bio njihov kraj, ovaj scenarij koji kroji SDA sve je izvjesniji. Jesu li toliko nisko pali, pokazati će vrijeme.