MASOVNA PODRŠKA KASUMOVIĆU: Izaći će nas 33.000 koji smo te podržali na proteste

FD5CE6CC 2520 4086 A392 87AEE03F6537

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Federalna uprava policije, postupajući po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, podnijela krivičnu prijavu protiv Fuada Kasumovića i još šest osoba, brojne su osude građana Zenice na ovaj politički montirani proces.

MONTIRAN PROCES

Podsjetimo, u ovom montiranom procesu riječ je o predmetu Zenicatransa, gdje je grupa od sedam osoba navodno oštetila ovo preduzeće za četiri miliona maraka.

Fuad Kasumović, u prvoj reakciji nakon ove vijesti, za 072info je izjavio da se radi o “neuspješnom pokušaju SDA MUP-a, odnosno mafije, da uzvrati udarac”. 

Posebno je interesantno da je ovo uslijedio nakon što je Kasumović prije četiri dana zatražio smjenu Daria Pekića, ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, inače kadra A-SDA.

U saopćenju ove stranke, a kao reakcija na apel Kasumovića za smjenom Pekića, iz ove stranke su, između ostalog, najavili ovu informaciju o krivičnoj prijavi ali i kako bi moglo doći do njegovog hapšenja. To je i najbolji dokaz da je sve navedeno ništa drugo nego politički potez.

Ovakvim i sličnim montiranim procesima protiv politčkih protivnika koji uživaju masovnu podršku građana, bh. javnost mogla je svjedočiti i ranije. Kasumovićev rezulatat na proteklim izborima, odnosno rekordan broj glasova za gradonačelnika u cijeloj BiH, zasigurno je zasmetao političkim oponentima koji se sada na ovaj način pokušavaju obračunati iz očaja koji ih drži još iz novembra mjeseca.

6696537F 1339 4882 87AE 10DAB3F8B18A
Detalj s protesta podrške iz februara prošle godine

Nije izostala ni masovna podrška građana Zenice, koji su, također, mišljenja da iza svega stoji politika, a da je ovo još jedan u nizu jeftinih pokušaja da se diskreditira omiljeni gradonačelnik u BiH. 

SVE MIRIŠE NA PODVALU

-Uz Vas smo, gospod. Gradonačelniče. A šta im je preostalo nego da trzaju??? Nađite Borića koji je haro 25 godina Zenicatrans i Husu koji ga je držo, koji su popljahali milione. Čitava Zenica zna al oni su SDA odnosno NDH, jelde oni su finansirali stranku iz tih para, zna se koje pokro Zenicatrans, Borić i Huso i ekipa Zenicatransa. Kralju zenički, uz tebe smo, ne mogu ti ništa. Sve miriše na podvalu, izgleda da je cilj načelnika ocrniti kod naroda, pa možda kasnije tražiti njegovu smjenu ili tako nešto. Montiran proces. To neki polupismeni policajac. Po članu 3. KZBiH nema krivičnog djela ako se mogla uložiti žalba na neku odluku, a na odluke gradonačelnika se uvijek mogla uložiti žalba. Jedino krivično djelo koje je teoretski Kasumović mogao učiniti u Zenicatransu je da je direktor krao pare i njemu davao dio kao što je Kahriman krao pare iz vodovoda i pola davao Husi.

Dok se SDA bagra ne rastjera iz MUPA, uvijek će biti nekih pokušaja. Sve se vidi kakva je sigurnost u gradu, dovoljno govori to – samo su neki od komentara građana na našem portalu o ovoj vijesti.

Osim komentara podrške, građani su odlučni da ponovo, kao što je to bio slučaj 14. februara prošle godine, organiziraju masovan skup podrške Kasumoviću. 

-Tako je Fuade, ako treba izaći će nas 33.000 koji smo te podržali i na proteste za tebe!!!! – poručuju građani. 


VJERA U PRAVOSUĐE

Ipak, hrabri vjera u pošteno pravosuđe koje još nije toliko zadojeno politkom, ali i poštenim studijama kojih, itekako, ima.

Prethodni članakBrat brutalno ubijene Arnele Đogić: Možemo samo nastaviti borbu, jer živ pod zemlju se ne može
Sljedeći članakSebija Izetbegović o vakcini i virusu: Kasnimo, očigledno je. Kompliciranost sistema u svim sferama daje ovakav rezultat