7799752C 541F 4565 969E 8E488754D712
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Juniorski džudo događaj pretvorio se u haos u kojem su takmičari, kao i deseci navijača razmjenjivali udarce, javlja RT.com. Turnir se održao gradu Kaspijsku, preciznije u Sportskom kompleksu “Ali Aliyev”, a snimke ružnih scena uhvatile su kamere navijača koji su s tribina promatrali masovnu tučnjavu.

Snimak pokazuje kako se jedan od takmičera naginje preko ograde i razmjenjuje udarce s navijačima. U tim trenucima već se u čitavom haosu našlo nekoliko desetina gledalaca. Takmičar kojeg ruski mediji stavljaju u prvi plan potom se vratio na tatami, gdje je nastavio razmjenjivati udarce s nekoliko navijača.

U ovim trenucima je nejasno što je potaknulo nemile scene, a trener Habib Magomedov (Khabib) kasnije je izjavio da nered nije izazvao niti jedan od takmičara.

– Sve je počelo za vrijeme jednog meča koji je već trajao duže od 10 minuta. Jedan dagestanski gledalac u tim je trenucima nešto povikao ili možda pokazao rukom, a to se nije svidjelo osetskim navijačima. Potom je izbila tučnjava u koju su zatim uvučeni i sportisti. Tako mi je barem prepričao jedan od svjedoka. Na kraju nitko neće dobiti medalju. Zapravo, možda zbog diskvalifikacije izgubimo oba sportaša i trenera, izjavio je Magomedov.

baza
@bazabazon

Десятки зрителей устроили массовую драку в Каспийске прямо во время Первенства СКФО по дзюдо среди юниоров. В побоище участвовали даже спортсмены.

0:19 / 0:37