r 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, na Facebooku je komentirao snimak brze vožnje s automobilom Rimac Neverom brzinom od 232 kilometra na sat po magistrali kod Dubrovnika.

– Šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst. Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Više od 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti – napisao je Rimac. 

Objava Mate Rimca na Facebooku
Objava Mate Rimca na Facebooku

Dodao je da će pune performanse isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan.

– Za druge vožnje ćemo bolje paziti, ispričavam se. Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti – napisao je Rimac na Facebooku.

Na kraju posta je zaključio da mogu sada biti “bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti, razvijen i proizveden u Hrvatskoj”.