Jeremy Mathieu


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Francuski nogometaš Clement Lenglet na udaru je španskih medija zbog loših igara u Barceloni, a njegov sunarodnjak Jeremy Mathieu prije nekoliko godina prošao je sličan put u katalonskom klubu.

Mathieu, koji je za Barcelonu igrao od 2014. do 2017. godine i koji je karijeru završio prošle godine u Sportingu, tvrdi da najbolje zna kako se Lenglet sada osjeća.

“Bio sam usamljen u svlačionici. Niko me nije podržavao. To nije nogomet. Sad svi ubijaju Lengleta koji se mora truditi biti pozitivan i dati sve od sebe. Tako su mene ubijali zbog poraza od Juventusa u Ligi prvaka. Ne razumijem zašto su samo mene napadali, a nogomet je igra u kojoj nastupa 11 nogometaša”, rekao je Mathieu.

Loše iskustvo ima i s trenerom Luisom Enriqueom.

“Vjerovali ili ne, ali cijelu sezonu nismo razgovarali. Nogometašima treba podrška. U Sportingu sam osjetio podršku, ohrabrivanje, a u Barceloni ništa. Niko ništa. Niko ništa ne priča. Prije ste u Barceloni imali Xavija ili Cesca Fabregasa koji bi razgovarali s vama, rekli vam gdje griješite i kako da napredujete. Sada toga nedostaje u Barceloni, u svlačionici se osjećate usamljeno.”