Portal 072info

MATURA DRUGE GIMNAZIJE Po mnogo čemu ste posebna generacija (FOTO/VIDEO)

Maturanti Druge gimnazije u Zenici doživjeli su nezaboravnu noć koju svaki srednjoškolac pamti do kraja svog života, budući da matursko veče ima snažnu simboliku.

Tako su se dotjerani maturanti uputili u hotel Dubrovnik gdje su posljednji put svi zajedno na okupu, slavili kraj jednog životnog razdoblja.

Iako su se teško rastali od prijateljstva koje potiče iz školske klupe, istakli su kako su svjesni da je jednoga dana morao doći “kraj”, te da sa podignutim glavama nastavlju svoje obrazovanje.

Prigodnim, dirljivim i emotivnim, govorom maturantima se na početku obratila Diana Bešić, direktorica škole.

– Kao i svakog maja vi se radujete, a mi sa ponosom i tugom ispraćamo još jednu generaciju. Moram reći da ste vi po mnogo čemu posebna generacija i vaš trag će ostati zauvijek u našim sjećanjima. Koliko ste vi naučili od nas, moram reći da smo toliko i mi naučili od vas. Bili ste prvi na mnogim takmičenjima, bilo je istaknutih pojedinaca koji su radili i za širu zajednicu i na taj način najbolje predstavljali svoju školu – kazala je, između ostalog, direktorica Bešić.

Još je dodala kako je ove generacija posebna zbog optimizma, mladalačke energije i zanosa, te spremnosti za šalu i smijeh u svakom trenutku, a istovremeno i za učenje.

– Nadam se da ćete se i vi nas sjećati kada postanete veliki stručnjaci u raznim profesijama, veliki sportisti i umjetnici i da ćete s ponosom spomenuti Drugu gimnaziju kao školu u kojoj vam je bilo najljepše – poručila je sa govornice direktorica Bešić.

Potom je uslijedilo uručivanje zahvalnica za najboljim učenicima, koji su četiri godine školovanja završili sa odličnim uspjehom i primjerenim vladanjem, sportista generacije, učenike koji su se istakli u vannastavnim aktivnostima, te učenika generacije.

Zatim je uslijedio odličan provod do kasno u noć, za koji se pobrinuo zenički Sixpack band.

Kako je to izgledalo sinoć u restoranu Trubadur, hotela Duborvnik, pogledajte u fotogaleriji Asmira Selimovića. Ukoliko to niste učinili, pogledajte kratki videoinsert sa sinoćnje mature klikom OVDJE.

Uskoro sve fotografije potražite na našoj Facebook stranici…

[Galleries 789 not found]

Podijelite članak