Maturanti 16. generacije Druge gimnazije oprostili se od srednje škole (FOTO)

IMG_9637
FOTO: Benjamin Hazić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Maturanti Druge gimnazije večeras su doživjeli nezaboravnu noć koju svaki učenik srednjoškolac pamti do kraja svog života budući da matursko veče ima snažnu simboliku. Tako se pet razreda, tačnije 130 učenika, šesnaeste generacije Druge gimnazije uputilo u hotel Dubrovnik gdje su posljednji put bili svi zajedno na okupu. Oduvijek se govorilo kako maturski rastanak ni u pjesmi nije jednostavan, tako da su se večeras maturanti Druge gimnazije uistinu teško rastali od prijateljstva koje potiče iz školske klupe, a kojem je jednoga dana morao doći “kraj”.

Proslava maturske večeri koja ćr trajati dugo u noć ponudit će bogat muzički program, a na samom početku večeri upriličena je  dodjela priznanja za one učenike koji su se pokazali najboljima a kojih je bilo veliki broj, dok je posebno upečatljiv bio prigodan govor upućen učenicima od strane direktorice Diane Bešić koja je uputila korisne savjete svim maturantima koji nastavljaju svoj životni put i prolaze kroz period kada je svaki dobronamjerni i koristan savjet od iznimne važnosti.

“Večeras se opraštamo od još jedne, šesnaeste, generacije maturanata Druge gimnazije. Ovo je bila jedna od najboljih generacija sa prosjekom 4,14, a najbolje odjeljenje pokazalo se odjeljenje IV-5 sa prosjekom 4,81. Dragi naši maturanti, nakon položenih maturskih ispita, vi ćete položiti ispit zrelosti i preći ćete u svijet odraslih. Šta će vas tamo čekati ja ne znam, ali zapamtite kako će Druga gimnazija ostati uvijek tu za vas, biti na raspolaganju te će vam naša vrata uvijek biti otvorena, da nam dođete i obratite se za neki savjet ili podršku.” – kazala je direktorica Druge gimnazije.

Tako će ova noć pored ugodnog druženja, pjesme i muzike biti zapamćena i po izuzetno korisnim savjetima što ukazuje na to da se direktorica Bešić pobrinula za svaki detalj kada govorimo o organizaciji ove večeri.

Po završetku maturske večeri u Dubrovniku obezbijeđen je i after party u Pivnici Libertas koja je također u sklopu kompleksa Metalurg City Centra što je još jedan od pokazatelja kako njih 130 nije željelo otići kući tek tako i oprostiti se od svojih prijatelja. Ni prisutni profesori i razrednici nisu uspjeli sakriti emocije budući da kroz četiri godine provedene sa svojim učenicima zaista ostvare jaku vezu koja se najednom, preko noći, prekine. Međutim, nisu krili sreću i ponos na još jednu uspješnu generaciju maturanata koja će svoje obrazovanje nastaviti te što će se, kao što je to slučaj prethodnih generacija, upravo maturanti Druge gimnazije izgraditi u akademske građane i utjecajne ljude ovog grada koji su ujedno i naša budućnost.

Portal 072info svim maturantima Druge gimnazije želi da na ovoj životnoj raskrsnici izaberu pravi put kojim će se njihovi životi nastaviti, te da će uspjeti odsanjati svoje snove u ne tako prosperitetnoj nam državi. Ali, neka ih to samo ohrabri i bude razlog više da u ovoj državi budu jedni od onih koji će promijeniti živote velikog broja nadolazećih generacija, a koje će neki od njih jednoga dana ispratiti kao njihovi profesori.

Uskoro više fotografija na našoj Facebook stranici…