Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM
Ilustracija

Grad Konjic nastavlja svoju praksu podrške mladima dodjeljivanjem jednokratne naknade u iznosu od 200 KM svim maturantima srednjih škola u tekućoj godini, što je dio seta mjera podrške mladim ljudima pokrenutih 2023. godine.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, istakao je: “Želimo mladim Konjičanima čestitati završetak srednjoškolskog obrazovanja i poželjeti mnogo sreće u budućnosti. Svjesni smo koliko svakom mladom čovjeku u ključnim životnim momentima znači podrška. Grad Konjic u skladu sa svojim mogućnostima pruža mladim ljudima različite vidove podrške na što smo ponosni, jer pokušavamo osluškujući njihove potrebe odgovoriti konkretnim mjerama. Neka im ovo bude jedna lijepa uspomena na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvaruju svoje želje i s uspjehom koračaju kroz život.”

Osim jednokratne naknade za maturante, Grad Konjic nagrađuje najuspješnije studente, izdvaja značajna sredstva za stipendije studenata i srednjoškolaca, stipendira reprezentativce, srednjoškolce koji se obrazuju za zanate te najaktivnije članove kulturnih udruženja, Crvenog križa i drugih organizacija.

Neka im ovo bude jedna lijepa uspomena na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvaruju svoje želje i s uspjehom koračaju kroz život, kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Također, pruža podršku kroz poticaje za kupovinu prve nekretnine, pokretanje malih biznisa i zasnivanje obitelji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica