Mbappé ogorčen zbog uvreda bolesnoj djevojčici koja je imala posebnu molbu za njega

Screenshot 2 42

Napadač PSG-a Kylian Mbappe oštro je na Twitteru reagovao na val uvreda na račun Camille, osmogodišnje djevojčice koja boluje od rijetke bolesti i koja je na društvenim mrežama objavila emotivan video u kojem traži od francuskog reprezentativca da ostane u francuskom klubu.

“U Parizu i Francuskoj postoje milioni navijača koji te, kao i ja, jako vole. Stoga, molim te, ostani u Paris Saint-Germainu i nastavi nas tjerati da sanjamo još dugo. Kylian, želim ti jako dobru godinu s PSG-om i reprezentacijom Francuske”, kazala je u video poruci koju je objavila Camille, kojoj je Mbappe, kao i mnogoj djeci u Francuskoj, izvor inspiracije na terenu i izvan njega.

Nekoliko minuta kasnije, video koji se proširio cijelom zemljom, brojni anonimni ljudi napali su djevojčicu, vrijeđajući je bez razloga, što je izazvalo bijes Kyliana Mbappéa, koji se oglasio na Twitteru.

“Želim ti sretnu Novu godinu moja mala Camille. Nastavi se boriti, jer svima nama daješ životnu lekciju. Nasilje u komentarima za dijete… Zaista smo dotaknuli dno…”, napisao je fenomenalni napadač.

Podsjetimo, Mbappeu naljeto ističe ugovor s pariskim klubom i od januara je u mogućnosti neomaetano pregovarati sa ostalim klubovima oko eventualnog transfera.

Ipak, izvjesno je da će prihvatiti ponudu Real Madrida i karijeru nastaviti u Kraljevskom klubu.