Portal 072info

McDonalds pored burgera nudi i priliku za zaradu. Evo kako!

Tokom prošle godine cijena dionica McDonalds-a je porasla čak 26%, a prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla da poraste dodatnih 14%.

Iskoristite priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi  i zaradite na cijeni dionica McDonalds-a.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

McDonald’s je odlučio da proširi svoje tržište i na Aziju. Nedavno je objavljeno da će ovaj gigant među restoranima brze hrane u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji u narednih 5 godina otvoriti 1500 novih restorana. U ovoj regiji McDonald’s već ima 2800 restorana ali fokus ovog novog plana biće uglavnom Kina.

Kina je trenutno treće po veličini tržište McDonald’s-a, iza SAD-a i Japana, ali se kompanija nada da će se Kina uskoro popeti na drugo mesto, što ne bi trebalo da predstavlja prevelik problem jer ova zemlja ima najveću stopu rasta kada je u pitanju potrošnja njenih proizvoda. Tokom prvog kvartala prodaja u već postojećim restoranima porasla je 3.6%, što je između ostalog uticalo i na rast cijene dionica ove kompanije.

Pored toga, nedavno objavljen izveštaj o poslovanju tokom prvog kvartala ove godine pokazao je bolje rezultate nego što su ekonomisti očekivali. Nova platforma u ponudi ovog lanca restorana brze hrane koja obuhvata cijelodnevni doručak pokazala se više nego uspješnom.

U cilju uspješnije borbe sa konkurencijom kao što su Chipotle Mexican Grill i Shake Shack, McDonalds je od oktobra prošle godine omogućio svojim gostima da tokom cijelog dana mogu da naruče jela koja su se ranije nudila u meniju doručka samo u prijepodnevnim satima. Ovaj potez značajno je povećao prodaju, a samim tim i zaradu.

Tokom prvog kvartala McDonalds je ostvario prihod od 5.9 milijardi dolara. Rast zarade na godišnjem nivou je bio nevjerovatnih 46%, a prihodi od franšiza su porasli 5% na 2.15 milijardi dolara. 

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
 
Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

vijesti.ba

Podijelite članak