McGregor najplaćeniji sportista na svijetu, po minuti nastupa zarađuje suludu cifru

Screenshot 5 31
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

UFC borac Conor McGregor pohvalio se na društvenim mrežama da je najplaćeniji sportista na svijetu u 2021. godini na osnovu nastupa po minuti. Trenutno niko ne zarađuje više od Irca, barem ako govorimo o sportu.

Popularni The Notorious je plaćen 8,6 miliona dolara po minuti nastupa u UFC-u prošle godine, što je gotovo nerealna i suluda cifra.

Conor je ispred velikih sportista kao što su Saúl Canelo Álvarez, Tom Brady, Neymar ili Cristiano Ronaldo.

Treba napomenuti da je ovo veliko odstupanje rezultat kraćih rundi u MMA sportu u odnosu na ukupno vrijeme trajanja mečeva u boksu, američkom nogometu ili nogometu.

Također, Magazin Forbes ga je proglasio najbolje plaćenim sportistom u prošloj godini, što potvrđuje da niko ne zarađuje više novca od njega.

Prošle godine McGregor nije imao jednu od najplodnijih sezona. Borio se samo dva puta i oba puta je poražen protiv Dustina Poiriera. U posljednjoj borbi je slomio i nogu, zbog čega je dugo pauzirao i tek bi se na proljeće mogao vratiti u oktagon.

Uprkos tome što je godinu dana bez borbe, Conor je zaradio ogromne svote novca kroz svoja dva meča i od prodaje vlastite marke viskija koja mu je donijela oko 150 miliona dolara. Irac je i 2020. godine proglašen kao sportista sa najvećim prihodima.