AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

McLaren je potpisao dugodišnji ugovor s trinaestogodišnjim šampionom u kartingu, Amerikancem Ugom Ugochukwuom. Zanimljivo, ekipa je isto učinila i kada je aktuelni svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton imao 13 godina.

Ugochukwu se smatra McLarenovim “otkrićem”, a prošle godine je osvojio FIA OKI Evropski šampionat. Također, u SAD-u i Evropi e osvojio nekoliko nacionalnih i međunarodnih karting takmičenja.

TIm iz Wokinga je poznat po angažovanju mladih prespektivnih vozača među kojima su pomenuti šampion Hamilton, Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne i Lando Norris. Svi oni su bili dio McLarenovog programa za mlade vozače.

Direktor tima Andreas Seidl je rekao da će McLaren nastaviti pronalaziti mlade talentovane vozače i potpisivati ugovore s njima.

“Ovaj potpis pokazuje naš fokusirani pristup pronalaženju i podržavanju novih talenata. Ugo je talent koji mnogo obećava. Tek je na početku karijere, ali je jasno da ima sve što je potrebno da bude uspješan u sportu”, kazao je Seidl.

Ugochukwu je počeo karijeru u New Yorku 2013. godine te je stigao do McLarena.

“Čast mi je što sam potpisao za veliki tim poput McLarena ovako rano u mojoj karijeri. Fantastično je imati podršku Mclarena, o tome sanja svaki mladi vozač. Fokusiran sam na razvoj, podrška McLarena će mi pomoći”, rekao je Ugochukwu.