Medicinska sestra iz Italije objavila post na Instagramu: “Molim svakoga ko ovo čita…”

Alessia Bonari (23), medicinska sestra iz Milana koja radi u bolnici Groseto, na Instagramu je objavila selfie na kojemu se vide ožiljci na njenom licu od nošenja zaštitnih maski.

“Ja sam medicinska sestra i trenutno se suočavam s ovom hitnom medicinskom situacijom. I ja se bojim, ali ne bojim se ići u kupovinu, bojim se ići na posao. Bojim se jer možda mi maska ne prianja dovoljno dobro na lice, bojim se da sam se slučajno dodirnula prljavim rukavicama ili da mi možda zaštitne naočale ne pokrivaju oči u potpunosti te da je nešto možda prošlo. Fizički sam iscrpljena jer su aparati za zaštitu loši, pod laboratorijskim odijelom se znojim i jednom kad ga obučem, ne mogu šest sati ići na WC ili piti. Psihički sam iscrpljena, kao i sve moje kolege koji su već sedmicama u istom stanju kao ja, ali to nas neće spriječiti da radimo svoj posao, kao i uvijek”, napisala je.

“I dalje ću se brinuti za svoje pacijente jer volim svoj posao. Ono što molim svakoga ko ovo čita jest da ne ponižava naš trud, da bude nesebičan, da ostane u svojoj kući te tako zaštiti one koji su najranjiviji. Mi mladi nismo imuni na koronavirus, i mi se možemo razboljeti ili nešto gore od toga. Ja si ne mogu priuštiti luksuz odlaska u kućni karantin, ja moram ići na posao i odraditi svoj posao. Vi odradite svoj, molim vas”, poručila je svima.