Medicinska sestra otrovala bebu

U Velikoj Britaniji dogodio se nezapamćeni zločin u kojem je ubijeno tek rođeno dijete, i to nakon što ga je otrovala medicinska sestra u dječijoj bolnici u Birmingemu.

Kako pišu britanski mediji, beba je preminula brzo i neočekivano, a navodni uzrok smrti je trovanje kojem je dijete bilo izloženo nekoliko dana prije smrti.

Navodno je za smrt djeteta odgovorna 27-godišnja medicinska sestra, koja mu je namjerno davala otrovnu materiju.

Medicinska sestra je uhapšena i protiv nje je pokrenuta istraga. Hapšenje medicinske sestre je izazvalo burne reakcije roditelja čija se djeca liječe u ovoj bolnici, piše Daily Mail.

Uprava bolnice ju je odmah suspendovala, a roditeljima poslala pismo sa detaljima o incidentu. Uprava bolnice pokušava da umanji strah za sigurnost svojih potomaka.

Copy

– Jedno dijete je nedavno umrlo na pedijatrijskoj jedinici intenzivne njege nakon što mu se zdravstveno stanje brzo i neočekivano pogoršalo. Kada se tako nešto dogodi, mi kao ustanova, prvo moramo da sprovedemo detaljnu istragu, kako bismo potom sa sigurnošću mogli da iznesemo detalje – piše u saopštenju bolnice, prenosi Nova.

Portparol policije Zapadnog Midlenda potvrdio je da je medicinska sestra uhapšena.

– Dijete je nažalost preminulo u četvrtak u bolnici. Ona je uhapšena u četvrtak uveče zbog sumnje da je djetetu dala otrov sa namjerom da ugrozi život. Puštena je, jer nema osnova da će ometati tok istrage, a trenutno se ispituju rezultati forenzičkih ispitivanja – rekao je portparol.

Prethodni članakMajka troje djece Asmira Burnić boluje od raka dojke, na svakih 21 dan za terapiju treba dati 4.000 KM!
Sljedeći članakKoliko često bi se trebalo brisati “kolačiće” s uređaja?