Portal 072info

MEDIHA DERVENČIĆ “Tri su ključna razloga za povećanje političke participacije žena!”

Tri su ključna razloga za povećanje političke participacije žena: demokratsko pravo, korištavanje resursa i interesno zastupanje.
 
Žene čine polovicu ukupne populacije te imaju pravo na razmjernu zastupljenost u predstavničkim, izvršnim i sudskim tijelima svojih država.
14124981_1266787883346130_8251804279493134214_oIsključivanjem žena iz demokratskih političkih procesa isključujemo dragocjene vrijednosti koje te žene posjeduju – znanja, vještine i sposobnosti.
I na kraju, pretpostavka je da žene imaju neke posebne interese te se isključenjem žena iz procesa odlučivanja ti interesi nedovoljno zastupaju u donošenju političkih odluka!

Poboljšanje društvenog života mladih na nivou grada Zenice, zalaganje za smanjenje nezaposlenosti, uključivanje mladih u sve aspekte društveno-političkog života, što zapravo znači uska saradnja sa Biroom za zapošljavanje, fakultetima, privatnim sektorom i nadležnim institucijama, a sve sa ciljem zapošljavanja mladih, zalaganje da se uslovi za ostvarivanje pripravničkog rada poboljšaju i pojednostave… samo su neki od ciljeva i zadataka koje sam, sagledavajući realno situaciju u gradu, sebi obećala da ću nakon 2. oktobra uraditi.

Vjerujem da će 2. oktobra Zeničani svoj glas dati za broj 6!

PROMO

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box