Portal 072info

Mediha Salkić potpisala ugovor s Bicom Systems: Stvoreni preduslovi za daljnji napredak bh. atletičarke

Screenshot 1 2015
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih atletičarki Mediha Salkić, državna prvakinja u bacanju kugle i diska, je potpisala sponzorski ugovor s kompanijom Bicom Systems koja joj je dala neophodnu podršku za što bolje rezultate u budućnosti. Dvadesetjednogodišnja Salkić kaže kako je sretna dobijanjem generalnog sponzora, te da se nada da će joj to pomoći da još više napreduje.

“Ugovor sa Bicom Systems će mi dosta pomoći u nastavku karijere, treniranja kao i samog života u Zenici”, kaže Salkić.

Ona se počela baviti atletikom još dok je bila osnovnoškolka.

“Počela sam trenirati atletiku 2010. godine kad sam bila 5. razred osnovne škole u rodnoj Brijesnici Maloj. Od malena sam bila sportski tip i nastavnik fizičkog vaspitanja Jasmin Mujić je primijetio moj talenat za atletiku. Odmah sam to shvatila ozbiljno i prihvatila sam atletiku kao posao”, govori Salkić koja je odmah počela nizati uspjehe.

“Čim sam počela trenirati takmičila sam se u mlađim kategorijama, cicibanima i pionirima i ostvarivala sam predobre rezultate, a vrijednim radom sam nastavila u tom ritmu”, kaže Salkić koja je od septembra 2016. članica Atletskog kluba Znica kada je došla na poziv trenera Mehmeda Skendera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Salkić je prvakinja Bosne i Hercegovine i u bacanju diska i bacanju kugle u svim omladinskim, ali i seniorskim kategorijama.

Viceprvakinja je i dva puta treća na Balkanu, osvojila je 5. i 6. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore, 10. mjesto na bacačkom kupu Evrope za mlađe seniore.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Državna je rekorderka u mlađim kategorijama u obje discipline, te druga žena u historiji Bosne i Hercegovine koja baca najduže kuglu i disk.

Također, nedostaje joj samo 3 centimetra do državnog rekorda u bacanju kugle koji je star više od 56 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Čitav život sam dala za atletiku, mnogo stvari sam se odrekla i nije mi žao. Ova i sljedeće sezone su trebala biti održana državna prvenstva, Balkanijada, Evropsko prvenstvo… ali sada je sve pod znakom pitanja zbog koronavirusa. Ja treniram i spremam se kao da će biti pa ćemo vidjeti šta će se desiti”, rekla je Salkić.

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME