Medonja Habiba Bijelića neprikosnoven i na velikoj koridi u Olovskim Lukama, u borbama uživalo 5.000 posjetilaca, kiša spriječila rekordnu posjetu

Podijelite vijest

Velika korida u Olovskim Lukama oduševila je više od 5.000 posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i iz Srbije i Hrvatske.

Sigurno da bi broj ljubitelja borbi bikova bio nekoliko puta veći da nije padala kiša. Na koridi u Olovskim Lukama održano je 12 vrhunskih okršaja bikova. 

U udarnim borbama Medonja Habiba Bijelića Habibićapobijedio je Zeku Jasmina Hasanovića, dok je Rambo braće Idrizović iz Banovića bio bolji od Jelenka Mirze Fišeka iz Vareša. Medonja je još jednom dokazao zašto je bio peterostruki šampion Čevljanske koride i zašto je HabibBijelić odbio sve ponude da ga proda. 

– Prema borbama, ovo je možda i najbolja korida ove godine u BiH. Rekordna posjeta je izostala zbog kiše, ali ni ona nije spriječila istinske ljubitelje koride da uživaju u vrhunskim borbama, ali i ostalim sadržajima. Imali smo i bogat kulturno-zabavni program. Šta bi korida bila bez izvorne i narodne muzike i takmičenja u bacanju kamena sa ramena i trčanju u vrećama. Da smo najbolji potvrdio je i dolazak Satelita. Imali smo zanimljive nagrade za posjetioce, a sve zahvaljujući našim sponzorima „Bahko“ Srebrenik, „Kraško promet“ Olovo, „AM promet“ Olovske luke i mesnoj industriji „Bajra“. Za najbolju igračicu kola je proglašena SajraKazazović – kaže Mirsad Zukić, organizator koride u Olovskim Lukama.


Podijelite vijest