Među prioritete u vakcinaciji uvrstiti volontere i osoblje Crvenog križa i višestruke dobrovoljne davaoce krvi

5 8

Crveni križ Federacije BiH (CK FBiH) kao dio Društva Crvenog križa BiH uputio je apel nadležnim institucijama da se među prioritete u vakcinaciji uvrstiti volontere i osoblje Crvenog križa i višestruke dobrovoljne davaoce krvi.

CK FBiH se, kako navode, u skladu sa svojom krovnom organizacijom Međunarodnom Federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) zalaže za jednakost pri vakcinaciji.

– Dakle, neophodno je raditi na jednakosti i dostupnosti vakcina svima i svuda. Imajući u vidu, situaciju u našoj zemlji Crveni križ FBiH u potpunosti podržava aktuelni plan imunizacije u Federaciji prema kojem su u vrhu prioriteta zdravstveni radnici i drugo zdravstveno osoblje.

Istovremeno, Crveni križ Federacije BiH apeluje na nadležne institucije na nivou Federacije i svih kantona da se u spisak prioriteta za vakcinaciju uvrste volonteri i osoblje Crvenog križa, koji daju značajnu podršku zdravstvenom sistemu učestvujući u samom procesu vakcinacije, te višestruki dobrovoljni davaoci krvi – stoji u saopćenju CK FBiH.

IZVORAvaz
Prethodni članakOmiljeni učitelj iz Fojnice: To su bila vremena, hrana se stavi na siniju i svi iftarimo iz jedne ćase
Sljedeći članakAmerikanca ubili u Beogradu zbog 2.500 dinara