Međunarodna prostitucija: U Sudu BiH počelo suđenje Ukrajinki Nataliji

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Čitanjem optužnice u Sudu BiH počelo je suđenje Ukrajinki Nataliji Načinkin (Natalia Nachinkin), optuženoj za međunarodnu trgovinu ljudima i međunarodno navođenje na prostituciju, a koju je nedavno Mađarska izručila BiH.

Djevojke iz Ukrajine i Rusije

Ona je bila optužena zajedno s Ukrajinkom Asmih Ždanovom (Zhdanova, 60), zvanom Asja, ali je predmet u odnosu na Nataliju izdvojen jer je bila nedostupna bh. pravosuđu.

One se terete da su od početka 2019. pa sve do 26. januara prošle godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja krivičnih djela.

Vrbovale su djevojke iz Ukrajine i Rusije kojima su plaćale avionske karte za dolazak u BiH, gdje su im pronalazile smještaj i iskorištavale ih za pružanje seksualnih usluga.

U Mostaru i Banjoj Luci u unajmljenim stanovima i apartmanima, pod krinkom masaže, djevojke su pružale seksualne usluge.

Imale cjenovnik usluga

Na početku suđenja Asji u oktobru prošle godine tužilac je kazao da se jedna djevojka Anđela Kordienko (Anzhela Hordienko) usprotivila Nataliji i njenim prijateljima te je iz Banje Luke otišla u Mostar kod Asje, koja ju je, kako se u optužnici navodi, nastavila iskorištavati za prostituciju.

Izjava Anđele, koja se vratila u Ukrajinu, osigurana je u Sudu BiH.

Ona je ispričala da je ucjenjivana da će njena porodica saznati čime se bavi ako ne nastavi pružati seksualne usluge te je i fizički zlostavljana.

 Cijene seksualnih usluga kretale su se od 60 do 100 KM.

Avaz