Portal 072info

Megazapljena cigareta iz BiH u Hrvatskoj: Umjesto briketa, prevozio 163.900 kutija cigareta

Screenshot 2020 08 04 zapljena cigare1 631x420 jpg webp WEBP Image 631 × 420 pixels
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ilegalnu pošiljku od 163.900 kutija cigareta vrijednu 3,25 miliona kuna (850.440 KM) zaplijenili su carinici i policija na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška, koju je u teretnom vozilu u RH pokušao prokrijumčariti bosanskohercegovački državljanin.

O jednoj od najvećih zapljena ovog tipa u posljednjih nekoliko godina u utorak su govorili pročelnik područnog carinskog ureda Osijek Berislav Leko i načelnik postaje granične policije u Staroj Gradiški Miroslav Matić, piše Index.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naveli su kako je u ponedjeljak oko 5.40 ujutro na granični prijelaz Stara Gradiška iz BiH stiglo teretno vozilo kojim je upravljao državljanin BiH.

Prema deklaraciji, u vozilu su trebali biti briketi od bukve namijenjeni tržištu Evropske unije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Vozilo je stavljeno pod nadzor. U originalnom pakiranju briketa od bukve pronađene su cigarete. Na pronađene cigarete bit će obračunat trošarinski dug od 3,55 miliona kuna. Radi naplate duga u postupku će biti oduzeto vozilo”, rekao je Leko.

Pretragom tereta policajci i carinici pronašli su ukupno 163.900 kutija cigareta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ove godine bilježimo i porast slučajeva zapljene opojnih droga za 180 posto. Zbog aktualne situacije vezane uz covid, na ovom graničnom prijelazu povećan je broja prijelaza, tome pridonosi i činjenica da je ovaj prijelaz registriran za ulaz roba životinjskog i biljnog porijekla za tržište RH i EU”, kazao je Matić.

U kamionu trebali biti briketi od bukve
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)