Mehmed Baždarević: Blizu sam povratka u Sošo, klub ima visoke ambicije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji selektor fudbalske selekcije BiH, Mehmed Baždarević, kandidat je za novog trenera francuskog drugoligaša Sošoa.

Ovaj klub nije nepoznanica našem treneru jer je Baždarević već vodio Sošo 2012., ali je dobio otkaz u klubu.

U razgovoru za portal “Avaza”, popularni Meša potvrdio je tačnost ove informacije.

– Istina je, ali sve je još na dugom štapu. Više bih trebao o svemu znati do utorka. Investitori u klubu su Kinezi, u klubu žele da se je vratim i nastavim neki ozbiljan projekat. Da vratimo klub na stare staze, da se brinemo o mladim igračima. Na drugoj strani investitori žele nešto drugo, da kupuju igrače, rezultat preko noći, i tu se malo razilazimo. Ipak, mislim da ću morati raditi da bih se vratio u trenerske vode, a da li će to biti u Sošou ili nekom drugom klubu, vidjet ćemo, kaže nam Baždarević.

ČITAJ JOŠ:  Mehmed Baždarević predao kandidaturu za selektora reprezentacije BiH

Sošo, koji je član Lige 2,  prošle godine bio je blizu plasmana u Ligu 1, ali…

– Oni su koliko se sjećam završili na petom mjestu što nije dobro. Ja bih, iskreno, volio da moj novi – stari klub bude Sošo, jer je to tim koji ima temelj da napreduje, ali opet kažem, postoje neka razilaženja u tim sportskim planovima između mene i ljudi koji vode sve to. Mada, spreman sam i za adaptaciju, zaključio je Baždarević.

ČITAJ JOŠ:  Baždarević: Uvijek sam tražio da pripreme budu u Zenici, a ne na Ilidži…

Pored selekcije “Zmajeva” i Sošoa radio je još kao trener u Istresu, ES Sahelu, Al-Vakrahu, Grenoblu, Parisu, te Gengamu.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING