Portal 072info

Mehmed Baždarević: Volio bih izbjeći ekipe sa prostora bivše Jugoslavije

Foto: Adis Alić
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fudbalska reprezentacija BiH danas će saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018. godine, prenosi Anadolu Agency (AA). Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević uoči samog žrijeba, koji će se održati u Sankt Peterburgu, kaže kako bi volio u grupi imati vrlo atraktivne reprezentacije poput Engleske.

“Volio bih da imamo protivnike koji su atraktivni, dobri i kvalitetni, a koje bismo uspjeli da pobijedimo kako bi se plasirali. Morali bismo imati i malo sreće da bismo dobili takvu grupu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018”, rekao je Baždarević.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Napomenuo je kako se za plasman na Mundijal u Rusiji ipak moraju pobijediti i najveće reprezentacije. Baždarević je na sam dan žrijeba za SP donekle promijenio mišljenje u odnosu na ono što je izjavio tri dana ranije, tako da sad kaže kako, ipak, ne bi volio Njemačku za protivnika.

“Za odlazak u Rusiju morat ćemo pobjeđivati i velike reprezentacije. Ne bi mi smetalo da, recimo, dobijemo Englesku u našoj grupi. Ne bih volio da dobijemo reprezentaciju Njemačke, jer su oni vrlo jaki i nezgodni. Ipak, najbitnije je da imamo atraktivnu grupu u kojoj ćemo moći pokazati sve kvalitete koje posjedujemo”, kazao je bh. selektor.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Istakao je kako bi volio izbjeći ekipe sa prostora bivše Jugoslavijekako bi navijači u BiH mogli vidjeti i neke druge reprezentacije.

“Kada su u pitanju reprezentacije iz zemalja regiona, to su sigurno vrlo kvalitetne ekipe. Ali, ja bih više volio da igramo protiv nekih novih ekipa. Želio bih nešto novo u tim kvalifikacijama za SP u Rusiji”, naglasio je Baždarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Reprezentacije iz Evrope će biti svrstane u devet grupa čiji će pobjednici na kraju izboriti direktan plasman na SP, dok će osam drugoplasiranih selekcija nastupiti u baražu. Najslabija drugoplasirana reprezentacija će otpasti.

Prvu jakosnu grupu čine Njemačka, Belgija, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Vels, Engleska, Portugal i Španija. Reprezentacija BiH žrijeb dočekuje u drugom bubnju zajedno sa reprezentacijama Italije, Slovačke, Švicarske, Češke, Francuske, Austrije, Islanda i Danske.

Bh. delegaciju u Sankt Peterburgu će činiti potpredsjednik Fudbalskog saveza Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar reprezentacije Elmir Pilav. Baždarević neće prisustvovati današnjem žrijebu u dogovoru sa čelnicima FS BiH, jer je na lično insistiranje otišao pogledati i posjetiti pojedine bh. repezetativce u njihovim klubovima. 

Radiosarajevo.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6