Mehmedović o porazu Izetbegovića: Treba pročitati poruke građana

Podijelite vijest

Šemsudin Mehmedović, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za Parlament BiH prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije osvojio je 27.578 glasova, to jeste 41,73 posto. 

Kako je Mehmedović istakao u razgovoru za portal “Avaza”, u svojoj izbornoj jedinici osvojio je najviše glasova zato što je opravdao povjerenje građana.

– Imam konstantu podršku biračkog tijela iz razloga što sam u stalnoj komunikaciji, što sam im uvijek dostupan za sve njihove probleme tako da oni i dalje podržavaju moj rad u Parlamentu BiH. Očigledno da sam opravdao povjerenje građana s obzirom na broj glasova koje sam osvojio – rekao je Mehmedović.

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Nisam se pomirio da SDA ostaje bez vlasti

U Tešnju, koji je bio jedan od bastiona SDA, Izetbegović je tek na trećem mjestu po broju osvojenih glasova. Mehmedović kaže da biračko tijelo ima svoj stav.

– Ne radi se tu o Izetbegoviću, nego generalno, biračko tijelo ima svoj stav kada je u pitanju zaštita interesa države BiH. I podrška Stranci demokratske akcije je upravo iz tog razloga. 

Snažno su podržali SDA jer ne vide alternativu koja može da štiti interes države BiH. E sad, personalno, da li kandidati za člana Predsjedništva evo i na prošlim izborima, nažalost ni Šefik Džaferović nije dobio podršku u Tešnju, mojoj izbornoj jedinici. To je očigledno snažna poruka. Sad, da li je mi na adekvatan način razumijemo to je drugo pitanje – kaže Mehmedović.

ČITAJ JOŠ:  Bakir u stihovima šalje poruku Draganu: Bože, daj da budem jak, da mi prođe utorak

Za kraj, kandidat SDA za državni parlament je otkrio gdje se po njemu krije odgovor Izetbegovićevog ubjedljivog poraza.

– Sigurno je da treba napraviti jednu dubinsku analizu i pročitati poruke građana BiH i naći ćemo odgovor i na to pitanje – zaključio je Mehmedović u razgovoru za portal “Avaza”.