Mehmedović pozvao Dodika da samom sebi uputi Otvoreno pismo koje je uputio Miloševiću

19 11 25 semsudin mehmedovic 600x400 1 600x389 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je Dodik najavio moguću “konfrontaciju” sa NATO, pozivam ga da sam sebi uputi isto ono pismo koje je uputio Miloševiću prije više od 20 godina.


Takodjer, pozivam sve medije koji nisu pod kontrolom SNSD-a i Vučića, da Dodikovo poismo Miloševiću objavljuju iz dana u dan.


Evo šta je tada Dodik mislio o Miloševiću.

Dodikovo pismo Miloševiću (28.09.2000):

“Vrijeme je da odeš, Slobodane. Nikad nijedan srpski car, knjaz, kralj ili predsjednik, od dolaska Srba na Balkan, nije svom narodu nanio toliko jada, pustio toliko krvi, ogradio ga od cijelog svijeta, kao što si ti učinio.

Srbi u Hrvatskoj više ne znaju gdje je Beograd, oni iz Knina ne znaju šta ih je snašlo, dok je kosovskim Srbima ostala samo vjera i nada.

Bogatu zemlju, ponosne ljude si opustošio, vezao za Aziju, natjerao svoj narod da u ratu protiv cijelog svijeta gine za spas čovječanstva od novog svjetskog poretka. Vrijeme je da podvučeš crtu ispod svoje vladavine.

Tvoj narod te više ne želi. Tu ti sila ne pomaže. Učini bar jednu uslugu Srbima – pusti ih da slobodno kažu da hoće rastanak s tobom. Tvoj interes i srpski interes ovdje se razilaze. Ti idi lijevo, a Srbi neka idu pravo.

Ako u tebi ima snage, osjećaja časti, kajanja ili stida, izaberi pokajanje, zatraži oproštaj od svog naroda i idi. Ima ko da vodi Srbiju tamo gdje bi već bila da nije bilo tebe. Vrijeme je da odeš, Slobodane”, napisao je tada premijer RS Milorad Dodik u pismu upućenom predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

GODISNJICA
MARKETING