Meliha Imširović o Dadinim provokacijama: Psi mogu samo da laju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Meliha Imširović je jedna od najpopularnijih bh. pjevačica koja je slavu stekla učešćem u regionalnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Iako karijeru ne želi graditi na skandalima, godinu dana unazad javnost bruji o aferi za koju je optužena od strane bivše kolegice iz takmičenja. Nezaobilazne teme su svakako ljubavni život, karijera i planovi za budućnost, a za naš portal “Express” mlada pjevačica je otvorila dušu.

Prethodnih mjeseci imala je amerićku turneju sa Sadikom Hasanovićem i Sandžak Tapani, koja je bila izuzetno uspješna.

-Američka turneja je prošla vrlo uspješno.Oborili smo sve rekorde, vrlo smo ponosni. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su dolazili na naše koncerte, svim organizatorima i našem menadžeru Benjaminu Hadžiću. Ova turneja mi je mnogo doprinijela u daljnjoj karijeri. Naravno, kada se vratim u Evropu radim i dalje, nema odmora.

Budući da se mnogo pisalo o njenoj emotivnoj vezi sa Sadikom Hasanovićem, s kojim je imala turneju u Americi, zanimalo nas je u kakvom su odnosu sada.

-Saradnju sa Sadikom mogu da opišem u najboljem svjetlu. Ljudi oko nas kažu da smo vrlo dobar tim za rad i za turneje. Drago mi je da sam ga upoznala i da imam priliku da surađujem sa Sadikom, jer je on jedan od pet najboljih pjevača u našoj Bosni. Od emotivne veze nema ništa, mi smo samo vrlo dobri prijatelji, lijepo se slažemo i to je sve.

Nakon brojnih medijskih natpisa odlučila je ljubavni život zadržati za sebe, te je kratko prokomentarisala:

-U vezi sam već duži period. Krijem svoj ljubavni život od očiju javnosti i tako će biti ubuduće uvijek. Ne želim svoj privatni život više nikada da ističem u medijima.

Na pitanja o navodnoj aferi sa Jasminom Mumićem i Dadi Mešaljić nije željela odgovarati, dok je kratko prokomentarisala njene indirektne provokacije putem društvene mreže Tiktok.

-Kako kažu za dobrim konjem se uvijek prašina diže. Ne odgovaram na provokacije jer to nije u mom domenu, posvećena sam svom poslu maksimalno. Psi mogu samo da laju i to je to. Ja radim konstantno i nemam vremena da se zamaram nebitnim ljudima i temama, pogotovo provokacijama. Samo neka nastave, mene to ne zanima.

Zanimalo nas je smatra li da su pojedinci preko njenih leđa izgradili karijeru..

-Smatram da je cijelo vrijeme to i bio cilj. Nisu znali kako da me unište pa su se uhvatili za bilo šta, prvo šta je naišlo. Mnogi se trude da se izgrade preko mojih leđa. To je sve nemoć ljudi. Ja nikome zlo ne mislim, ali smatram da svako treba da gradi svoju karijeru na osnovu svog rada, nikada preko drugih.

Njen životni moto je: “Sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Bog ti daje onoliko koliko možeš podnijeti.”

Koliko su vam “Zvezde Granda” pomogle u karijeri?

-Meni su Zvezde Granda bile odskočna daska u karijeri. Mnogo mi je drago što sam uspjela da se istaknem među par najboljih takmičara u sezoni. Smatram da svi treba da idu na neko takmičenje da bi dokazali svoje sposobnosti, šta da je u pitanju.

Iako da je njeno takmičenje u “Zvezdama Granda” odavno gotovo, sa cijelim timom i mentoricom je ostala u odličnim odnosima.

-Mnogo sam zahvalna svima iz Grand Produkcije. Ja te ljude mnogo cijenim i poštujem, pogotovu moju mentoricu Mariju Šerifović. Zahvaljujem se cijelom timu koji je radio konstantno da moji nastupi budu potpuni. S Marijom se čujem povremeno, u dobrim smo odnosima. Nema nikakve potrebe da bude drugačije.

S kim se družite sa estrade i bivših učesnika Zvezda Granda?

-Sa estrade se najviše družim sa ekipom s kojom sam na turneji. Dobra sam sa svima. Izdvojila bih Zoranu Mićanović koja mi je draga. Mnogo cijenim i poštujem Đorđe Davida, čujemo se konstantno i puno mi je pomagao tokom takmičenja. Aldina Bajić, Kenan Dervišević, Alem Bajrović.. Ima još njih, nadam se da se neće naći uvrijeđeni ako ih zaboravim.

U posljednje vrijeme vas sve više nazivaju kraljicom bakšiša, da li vam smeta ili vam imponuje taj nadimak?

-Drago mi je što me tako nazivaju. To je znak da uspijevam u svom poslu i svojim ciljevima. Svima Bog daje ono što zaslužuju, a ja se od početka trudim da budem dobra u svom poslu, da sve ljude ispoštujem, da svima otpjevam pjesme i da niko sa mog nastupa ne ode kući i ne kaže Meliha nije dala 100% od sebe. Trudim se da dam 300% sebe da svi odu zadovoljni kući.

Kada stiže pjesma? Radite li na novim projektima?

-Album je spreman. Trebaju da se odrade spotovi i čekamo februar kada će da ugledaju svjetlost dana. Pojavljuju se još neke pjesme koje ću da snimam kada dođe vrijeme za to. Očekuje se i duet uskoro. Jedva čekam sve,mnogo sam nestrpljiva.

Kako kaže, njeni muzički uzori su Dragana Mirković, Šemsa Suljaković i Aleksandra Prijović, dok bi duete voljela snimit sa Miletom Kitićem i Janom.

Kakve planove imate za Novu godinu?

-Za Novu godinu se družimo u klubu Colosseum u Ključu sa mojim Sandžak Tapanima i Semirom Jahićem. Jedva čekam, bit će to nezaboravna noć.

Šta biste poželjeli sebi u narednoj godini?

-U narednoj godini poželjela bih sebi i svojoj porodici prije svega zdravlje, a sebi samoj uspješnu karijeru kao i do sada, da snimim nove pjesme i da ih publika prihvati.

Express