Memić i Dragičević o šifri “Tufahija”: Šta je značila ova šifra u komuniciranju poznatog dvojica

Davor Dragičević, Muriz Memić očevi Davida i Dženana otkrivaju kako su komunicirali u šiframa te kako je Muriz pomogao Davoru u slučaju Nobilo.

Muriz Memić je objasnio kako je Dragičeviću pomogao kada je dobio informaciju o advokatu Nobilo.

“Bila je situacija kada su trebali Ante Nobilo da izdaju Davora, ja sam dobio informaciju samo sam nazvao Davora i rekao Tufahija. Tufahija je bila Travnik, na pola puta Davoru i meni. On iz Banjaluke u Travnik ja iz Sarajeva i rekao mu šta da radi”, pojasnio je Memić.

Memić je kazao da su nekada on i Dragičević na Plavoj vodi jeli tufahiju i da je zbog toga izabrana kao kodni naziv jer kako je objasnio da se njihovi razgovori prate i prisluškuju.

Dragičević je detalnije pojasnio o čemu se radilo:

Copy

“Prilikom sastavljanja advokatskog tima meni je sve bilo jasno i sumnjivo. Pitao sam Ifeta Ferageta tebi jedino vjerujem budi s njima mjesec, dva da potvrdiš moje sumnje. Rekao je ne brini i vrlo brzo smo razotkrili njihove prave namjere. Išlo se ka tome, vi dobro znate koga sam optužio da su otmičari, da su držali moje dijete i na kraju nasiličkim utopljenjem udavili moje dijete”, kazao je Dragičević.

Kako je Dragičević kazao, sve je bilo urađeno s ciljem da se spasi vrh entiteta Republika Srpska te da Milorad Dodik, lider SNSD-a o svemu sve zna a da je cilj sa Nobilom, kako Dragičević kaže, da se on i njegova porodica i borba uprlja i zaustavi.

15 juna će Dragičević kako je ekskluzivno najavio na sud sa Antom Nobilom, prenosi N1.

Prethodni članakIsplivao snimak stravičnog sudara – Auto pri brzini od 120 km/h udara kamion
Sljedeći članakSud mu oprostio ‘Nutellu’: Tarik Hadžibegović osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita