Memić o Facebook statusu koji je otvorio sumnju: To je nam je bio putokaz da je Alisa debelo umiješana u ubistvo

mem

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana, kaže da je trenutak kada će Alisa Mutap odgovarati za umješanost u smrt njegovog sina Dženana veoma blizu.

On je za portal „Avaza“ prokomentirao status koji je Mutap objavila na Facebooku 8. februara 2016. godine, kobne noći kada je Dženan napadnut i teško povrijeđen.

 “Nikada rezerva. Nikada druga. Sve ili ništa. Poštovanje ili zbogom”, napisala je tada Mutap, a Memiću je kako nam je ispričao to bio putokaz da je ona debelo umješana u ovaj mučni slučaj. Sedam dana kasnije Dženan je umro i od tada kreće bjesomučna borba porodice Memić i građana Sarajeva za istinu o njegovoj smrti.

Prvi putokaz

– Kada smo vidjeli taj status usmjerio nas je ka eventualnom motivu. Znali smo da je Alisa umiješana, jer ona je to na tako drzak način radila od početka. Nije tu bilo ni kajanja, ni plakanja. Znamo i za poruke koje su u MUP-u KS izbrisane iz Dženanovog mobitela. Tu je pisalo da se Alisa s nekim treba sastati. Ona je saučesnik i kad – tad doćiće dan da kada će ona odgovarati. Ako je njen otac Zijad u pritvoru, mora i Alisa biti – kaže Memić.

On tvrdi da je amnezija kojom se Alisa branila prošlost, te da je zapravo nikada nije ni imala.

Neko će i za amneziju biti uhapšen

– A, i za tu dijagnozu će neko odgovarati, odnosno oni koji su joj to obezbijedili. Opet kažem kada sam vidio taj status znao sam 100 posto da je umješana, a tome su u prilog išle i nove informacije koje sam u međuvremenu dobio. Samo to brisanje poruka je bilo dovoljno za našu sumnju. Bilo nam je jasno da se radi o zataškavanju i evo koliko traje ta borba i oni se još ne mire s tim. I sada porodice uhapšenih policajaca mene osuđuju što su u pritvoru. Ne vjerujem da su Hasan Dupovac i Josip Barić kod kuće ispričali istinu šta su sve radili. Što se tiče Alise nju neko pogrešno savjetuje. Znam ja cijelu istinu, uskoro će se vidjeti kakva je osoba Alisa Mutap. Uskoro će ona odgovarati, taj trenutak je vrlo blizu – kazao nam je Memić.  

IZVORAvaz
Prethodni članakSkoro pola ministarstava BiH nije ispoštovalo propise, kazne nisu predviđene
Sljedeći članakBiH: Presreo ženu na cesti i prijetio joj