495x375 1


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

U Dnevniku u 7 na Hayat televiziji gostovala je Sebija Izetbegović direktorica KCUS-a.

Nakon što Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Mmemića sinoć na gostovanju na Face televiziji pomenuo Sebiju Izetbegović kao nekoga ko će odgovarati jer Memiću nije pružena adekvatna pomoć, Izetbegović se sinoć pismeno, a danas i uživo u programu odlučila istupiti.

Ona je pojasnila da KCUS sarađuje sa Tužilaštvom po zahtjevu samog Tužilaštva.

-Tu na KCUS-u radi veliki broj vještaka. Po nalogu Tužilaštva i suda oni bivaju povezani, ja ne znam na čemu vještače, obaveza je samo da me obavijeste, kako bi dobili slobodan dan.

Taj slučaj je bio aktuelan mjesec dana nakon što sam ja došla za direktoricu. On je tretiran kroz Kliniku urgentne medicine, odatle je premješten na Kliniku za neurohirurgiju i operiran je u operacionoj sali, a potom je sve vrijeme, na žalost, do smrti proveo na intenzivnoj njezi.

Moje ime se sada u svemu proziva. To je popularno. Situacija se stalno politizira. Pominje se moja ime uz SDA, a ne bi trebalo, ja sam direktorica KCUS-a. Ja sam ginekolog ja ne mogu vještačiti u ovim slučajevima. Ja sam samo dobila naredbu Tužilaštva i tu nema prostora za razgovor – pojasnila je te dodala kako je spremna sjesti i razgovarati sa Murizom Memićem.

Na to je na Facebook stranici “Pravda za Dženana Memića” objavljen i odgovor Muriza Memića.

– Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je evo nakon 5 godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama.

Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19. februara u 18.45 sati – napisao je Memić.