MEMORIJAL “AMNA FAZLIĆ”: Košarkašice Čelika do finala preko Grosuplja iz Slovenije (FOTO)

IMG_4982

Danas je startao četvrti po redu memorijalni turnir “Amna Fazlić” koji se igra u čast rano preminuloj, mladoj košarkašici Čelika. Amna je bila veliki talenat, te su mnogi predviđali da će biti jedna od najboljih košarkašica u Bosni i Hercegovina, ali sudbina nije tako željela. Kako god Amna će živjeti u našim srcima kroz ovakve manifestacije, ali naravno i bez njih.

U sklopu memorijala danas su odigrane dvije polufinalne utakmice. U prvom polufinalu sastale su se ekipe Medveščak iz Zagreba, te Play Off iz Sarajeva. U svakom segmentu igre košarkašice iz Sarajeva su pokazale spremnosti i tehniku, te nadigrale košarkašice Medveščaka, a konačan rezultat glasio je 82:75.

U drugom polufinalu sastale se su košarkašice domaćeg kluba Čelik i slovenske ekipe “Grosuplje”. Svi se sjećamo odlične igre naših košarkašica kroz više sezona, a čini se da je ovo sezona povratka. Od samog početka, od prve četvrtine Čelik je krenuo jako ofanzivno, ali su vrlo jake bile i u defanzivi, te nisu dopustile košarkašicama Grosuplja da ih izbace iz takta ni u trenutku kada je rezultat bio 10:9, odnosno kada su počele da ‘prijete’ i prave serije pogodaka. Vrlo ‘pametna’ i osmišljena igra ekipu Čelika je dovela do velike pobjede. Susret je obilježio i veliki broj tehničkih grešaka, ali ih je svakako bilo više na strani Grosuplja. Međutim, na svu sreću one nisu rezultirale nikakvom ozlijedom.

Košarkašice Čelika od trenutka kada su ostvarile vodstvo od +1 (3:2) u prvoj minuti nisu posustajale, te su cijelu utakmicu držale, ali i povećavale vodstvo. Kroz četvrtine rezultati su bili slijedeći: 1/4 rezultat 18:13, 2/4 rezultat 42:25, 3/4 rezultat 65:37 i u konačnici 4/4 rezultat je glasio 75:56. Najbolje igračice utakmice, odnosno igračice koje su za svoje ekipe dale najviše poena su – u ekipi Čelika kapiten Kalušić sa ukupno 18 postignutih poena, a u ekipi Grosuplja to je bila Lešak sa svojih 11 peona.

Sutra od 12 sati je na rasporedu utakmica za treće mjesto i to između Medveščaka i Grosuplja, a odmah iza toga, u 14 sati slijedi veliko, ‘bh. finale’ između domaćina, KŽK “Čelik” i sarajevske ekipe Play Off.

Našim košarkašicama želimo puno sreće u sutrašnjem finalu, te se nadamo reprizi večerašnje utakmice kojom su nas počastile, ali i na neki način predstavile svoj tim koji će prezentovati naš grad i našu košarku u ligi koja slijedi. Ovim putem pozivamo sve građane naše Zenice da dođu u Arenu Zenica i pogledaju zaista kvalitetne košarkaške utakmica, da uživaju u sportu, te bodre naše košarkašice do posljednje sekunde zadnje četvrtine sutrašnjeg finala.

 [flagallery gid=18]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE