Screenshot 1 12
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

“U posjeti Snagovu posjetili smo i bracu Sarajlić, od kojih dobismo najbolji doček ili jedan od najboljih, a rekoše nam da im je žao što nisu ranije znali za našu posjetu jer za našu tv bi okrenuli jagnje na ražnju.

“Sarajlići su radišna i vrijedna porodica, dvojica brace od njih trojice, žive i rade zajedno, ne dijeleći obaveze i odgovornosti, zajedno doprinoseći marljivim radom sa i oko životinja ali i na njivi. Kazu da su ljubav prema životinjama naslijedili od svog rahmetli oca, i da sve što im je od njega ostalo oni čuvaju ne želeći uništiti a nastojeći uduplati svojim radom i trudom. Danas ova braća koja između ostalog uzgajaju u svojim štalama i 15 bikova bodača, koji me na prvu mnogo uplašiše i uz koje se osjetih nelagodno ali kasnije sam zanemarivši to uživala u razgovoru sa ovom braćom.

Ahmet i Džemo, vratili su se u svoje rodno mjesto prije 20g, kažu da su ovdje najsretniji a da ih odlazak iz njihove zemlje ne privlači niti zanima. Oni smatraju, rekoše nam u glas, da se ovdje radi koliko se radi u drugim zemljama, živjelo bi se bolje. Od jutra do mraka, rade ono što vole i ne gledaju mnogo na profit bar kada je riječ o bikovima koje trenutno samo gaje i održavaju u kondiciji jer koride, koje inače organizuju, nema baš mnogo. No kada bude, rekoše nam, bit će im zadovoljstvo da upravo mi budemo njihovi gosti a mi pristasmo.

Uživajte u ovoj pozitivnoj priči sa vrijednom bracom Sarajlići i poslušajte njihovu priču.” – stoji u opisu priloga Tatabrada televizije.