“Merhamet” Njemačke obezbijedio 40.000 KM za pripremu iftara u BiH

merhamet

“Merhamet” Njemačke i ove godine pomaže ramazanske aktivnosti Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” u Bosni i Hercegovini. Do sada je “Merhamet” Njemačke obezbijedio 40.000 KM za pripremu iftara za korisnike “Merhametovih” narodnih kuhinja širom BiH, bošnjačke povratnike u Republici Srpskoj, a brojne iftare “Merhametovi” uposlenici i volonteri dostavljaju starim, bolesnim i iznemoglim osoba na njihov kućni prag.

– Iako je samo šest dana proteklo od početka ovogodišnjeg svetog mjeseca ramazana, dobri ljudi, Bosanci i Hercegovci u Njemačkoj, dobrotvori “Merhameta” Njemačke, su već donirali oko 40.000 KM. Taj novac će biti raspoređen na brojne javne kuhinje HO “Merhamet” MDD u BiH kako bi se socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u našoj zemlji obezbijedio dostojanstven iftar – kazala je direktorica “Merhameta” Njemačke Edina Kadirić.

Visoko razumijevanje

Kadirić se zahvalila donatorima u Njemačkoj.

– Naši donator nisu zaboravili osobe u stanju socijalne potrebe u BiH, iako i Njemčka prolazi kroz teška iskušenja izazvana ratnom krizom u Ukrajini, počev od visoke inflacije, nestašice jednog broja prehrambenih artikala, poskupljenja energenata, pa sve do straha za gubitak radnih mjesta. Sve to nije spriječilo naše zemljake da još jednom pokažu visoko razumijevanje za teško stanje u domovini i solidarnost sa siromašnim postačima u BiH u mjesecu ramazanu – istakla je Kadirić

 

Važan zadatak

Odsjetila je da “Merhamet” Njemačke istovremeno provodi tradicionalnu akciju “Kinderkarawane”, koja je ove godine u potpunosti posvećena opremanju “Merhametove” studentske kuće za siromašne studentice.

– Objekat je renoviran, a “Merhamet” Njemačke je na sebe uzeo obavezu da obezbjedi novac za kupovinu namještaja i ostalih pomagala potrebnim jednom mini-studenstkom domu. Dirnuti smo informacijom da je za kratko vrijeme na “Merhamet” Njemačke uplaćeno gotovo 20.000 KM u ove svrhe, tako da iskreno očekujemo da će ovaj važan zadatak do kraja akcije sigurno biti realizovan – poručila je Edina Kadirić.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac se zahvalio “Merhametu” Njemačke što je i ove godine pomogao “Merhametove” razamanske aktivnosti, kao i što će pomoći opremanje “Merhametove” studenstke kuće u Sarajevu

 

Anadolija

Prethodni članakPoznat identitet vozača Rasima Ljajića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći
Sljedeći članakOVO SU DETALJI NESREĆE U KOJOJ JE POVRIJEĐEN LJAJIĆ: Škoda završila na krovu