“Merhamet” pripremio iftare rudarima u Zenici i Kaknju

thumbs b c f148b385cee17f705e34a74593839d94
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Regionalni odbor ”Merhameta“ Zenica pripremio je u svojoj Narodnoj kuhinji iftare, obroke tokom mjeseca posta muslimana ramazana, za 120 rudara RMU Zenica, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Po 60 iftarskih obroka podijeljeno je rudarima Stare jame i jame Raspotočje, koliko ih je i bilo na smjeni.

Prema riječima direktorice Regionalnog odbora “Merhameta“ Zenica Zijade Kliko, rudari jame Raspotočje iz tehničkih razloga nisu mogli izaći iz jame, pa su im iftare dostvaljeni u jami. Rudari Stare jame uspjeli su izaći nakratko i iftariti zajedno.

Osnovni odbor “Merhameta“ Kakanj pripremio je 100 iftara za rudare rudnika ”Begići“.

”Osoblje naših kuhinja u Zenici i Kaknju potrudilo se da rudarima pripreme što kvalitetnije iftarske obroke. Rudari su bili prijatno iznenađeni našim gestom, ali smo im poručili da su oni zaslužili našu pažnju i da smo na ovaj način željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad“, kazala je Kliko.

Dodala je kako nisu zaboravili ni na rudare u Brezi.

”I njima ćemo pripremiti iftare. Velika zahvalnost našim donatorima, fizičkim i pravnim licima, koji su omogućili da pripremimo bogate i raznovrsne iftare za naše vrijedne rudare”, rekla je Kliko.

Pozvala je donatore da podrže akciju ”Iftar“ koju tokom ramazana realizira Regionalni odbor ”Merhameta“ Zenica, kako bi se ramazanskim aktivnostima obuhvatilo što više socijalno ugroženih porodica na području Zeničko-dobojskog kantona.