Portal 072info

“Merhamet” tokom mjeseca Ramazana organizuje akciju “Iftar”

Više od 1000 korisnika svakodnevno koriste usluge Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ i Gradske narodne kuhinje. Topli obroci se dijele na nekoliko punktova u gradu.

U veoma teškoj situaciji u kojoj se nalaze građani naše države, obrok koji im pripremaju javne kuhinje često im je i jedini. Poražavajuća je činjenica da se u redovima čekanja za obroke, nalaze i osobe srednje i mlađe dobi.

– Merhamet, uz svoje redovne aktivnosti, tradicionalno više od 15 godina organizuje akciju „IFTAR“, te se iz ovog humanitarnog društva trude da obogate i stalne obroke, koliko im to mogućosti dozvoljavaju, – ističe direktorica, Zijada Kliko.

Oni koji nisu u mogućnosti da dođu lično po topli obrok i iftar u prostorije Merhameta, njegovi aktivisti iftare i prehrambene pakete dijele na terenu. Kako nam je kazao jedan od korisnika, Luka Vidović, zadovoljan je uslugom osoblja i kvalitetom hrane.

U mjesecu Ramazanu, ne zatvarajmo oči pred ljudima koji su ugroženi, koji ne mogu živjeti od svog rada, privređivati ili onima koji uopće nemaju priliku da svojoj porodici obezbijede osnovne uslove za život.


Zenicainfo.ba

Podijelite članak