MERHAMET ZENICA: Zajedničkim snagama pomozimo da socijalno ugroženi građani isposte ramazan

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” Regionalni odbor Zenica, tradicionalno, i ove godine organizuje akciju “IFTAR”.

Želimo da zajednički učestvujemo u ovoj akciji, te da radost iftara osjete oni koji su u stanju socijalne potrebe, a tu, prije svega mislimo na naše korisnike kuhinja kojih je svakim danom sve više, osobe smještene u kampovima, kao i ostale socijalno ugrožene kategorije.

Akcija se sastoji od podjele gotovih iftara u merhametovim prostorijama, podjela iftara na terenu i podjela prehrambenih paketa.

Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da ne zatvaramo oči pred potrebama siromašnih i onih koji ne mogu živjeti od svoga rada ili uopće nemaju priliku da rade i svojoj porodici obezbijede egzistenciju.

Stoga Vas molimo da zajednički iskažemo solidarnost i suosjećanost, te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna da isposte Mubarek Ramazan.

Uvjereni smo da ćete se kao i prethodnih godina uključiti u našu zajedničku akciju.

Ove aktivnosti se i medijski promovišu, pa Vam je ostavljena mogućnost da u koliko želite istaknete svoj reklamni materijal kao jednog od sponzora ove akcije.

Briga za svog bližnjeg je najpreča vjerska i socijalna dužnost!

Vaši prilozi se mogu sastojati u :
– prehrambenim artiklima koje možete dostaviti u prostorije kuhinje « Merhameta » (Ulica Dr. Ćire Truhelke br. 10 D – Radakovo );
– novčanim prilozima koji se mogu donirati u kuhinji “Merhameta” ili uplatiti na žiro-račun otvoren kod ASA Banke 134 010 0000019908.

Radno vrijeme kuhinje za dostavu dobrovoljnih priloga je svakog dana od 09:00 h do 17:00 h.

Kontakt telefon: 425-530, fax: 425-440

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!