Portal 072info

Meris Muhović u finalu Evropskog prvenstva za seniore

Član sarajevskog karate kluba „Champion“ Meris Muhović plasirao se u finale Evropskog prvenstva za seniore koje se održava u francuskom Montpellieru, prenosi Patria.

Svoj plasman u finale Evropskog prvenstva ovjerio je pobjedama u izuzetno teškom i napornom žrijebu, a do finala je pobjeđivao osvajače evropskih i svjetskih medalja.

U prvom kolu pobijedio je reprezentativca Hrvatske, Živković Zvonimira, rezultatom 5:0. U drugom kolu borio se protiv osvajača i svjetskih i evropskih prvenstava, Azerbejdžanca Aykhan Mamayeva, a pobjedu je odnio rezultatom 3:2.

Za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, Muhović je morao pobijediti reprezentativca Ukrajine Chobotar Valeriija, a konačan rezultat meča bio je 6:4 u korist reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Ispit zrelosti i provjere stvarne kvalitete Muhović je uspješno položio u borbi za finale protiv reprezentativca Njemačke, Noah Bitscha koji je konstantan u završnicama svjetske lige i viceprvak Evrope iz 2015. godine. Rezultat ovog meča iznosio je 3:0 za Muhovića.

U subotu su na rasporedu finalni mečevi, a Muhović će raditi protiv aktuelnog prvaka Evrope do 21 godine, Ugur Aktaša, reprezentativca Turske.

– Prema viđenom i formi u kojoj se nalaze takmičari, sigurno je da će to biti meč s puno strasti i želje za dokazivanjem. Borba za prvaka Evrope sigurno će biti  dovoljan motiv obojici boraca da daju svoj maksimum. Vjerujemo da će iskustvo koje posjeduje Meris Muhović i pobjede koje je ostvario protiv favorita ovog Evropskog prvenstva u prethodnim mečevima doprinijeti da nakon ovog finala Bosna i Hercegovina bude bogatija još jednim seniorskim zlatom sa Evropskog prvenstva – navode iz KK „Champion“.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

nap.ba

Podijelite članak